Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Barszcz wigilijny podany z pasztecikami czy uszkami to jedna...
fot. Katarzyna Puczyńska

12 potraw wigilijnych, które powinny znaleźć się na świątecznym stole. Zobacz, o jakich daniach nie możesz zapomnieć

1. Barszcz wigilijny z uszkami

Barszcz wigilijny podany z pasztecikami czy uszkami to jedna z najpopularniejszych wigilijnych potraw.

Składniki na barszcz:

1 kg buraków
1 cebula
liść laurowy, sól, pieprz, majeranek
kwaśne jabłka lub ocet

Jak zrobić barszcz wigilijny?

Buraki umyj, obierz. Przełóż do dużego garnka i zalej wodą. Dodaj cebulę i liść laurowy. Gdy buraki się zagotują zakwaś barszcz dodając jabłka lub ocet i pogotuj ok. 30 min. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Barszcz powinien odstać, by nabrać smaku.

Jak zrobić uszka wigilijne?
Kliknij w link i zobacz krok po kroku, jak przygotować uszka z kapustą i grzybami:
Jak zrobić uszka wigilijne? Przepis

Zobacz również

Przegląd prasy z Wałbrzycha w kwietniu

NOWE
Przegląd prasy z Wałbrzycha w kwietniu

Przegląd prasy z Dąbrowy Górniczej w kwietniu

NOWE
Przegląd prasy z Dąbrowy Górniczej w kwietniu

Polecamy

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie