Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Browar w Żywcu - najbezpieczniejsze miejsce pracy

MP
W żywieckim browarze  całe rodziny pracują od pokoleń.
W żywieckim browarze całe rodziny pracują od pokoleń. archiwum
Browar w Żywcu jest najbezpieczniejszym miejscem pracy w Polsce - oceniła Państwowa Inspekcja Pracy, która rozstrzygnęła konkurs Pracodawca - organizator pracy bezpiecznej.

W nagrodę żywiecki Browar został wpisany do Złotej Księgi Państwowej Inspekcji Pracy oraz będzie promowany jako przykład do naśladowania przez innych pracodawców. To już druga nagroda PIP dla Browaru w Żywcu w tym roku. 20 października Państwowa Inspekcja Pracy przyznała Browarowi I miejsce w regionalnej edycji tego konkursu.

W browarze pracuje m.in. 16 rodzin, które już od czterech pokoleń związane są z warzeniem żywieckiego piwa. Najstarszy stażem pracownik ma 58 lat i pracuje w Browarze 44 lata, inny 62 letni pracownik przepracował tu 43 lata. Osób z ponad dwudziestoletnim stażem jest 172, a aż 36 pracowników spędziło w Browarze ponad 30 lat. W tym roku Browar w Żywcu miał 66 jubilatów, którzy świętowali staż pracy od 10 do 35 lat.

Za zarządzanie jakością, bezpieczeństwem żywienia i pracy browar otrzymał już m.in. Brązowy Medal Heinekena (pierwszy na świecie) i prestiżową nagrodę japońskiego instytutu JIPM.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak przygotować się do rozmowy o pracę?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zywiec.naszemiasto.pl Nasze Miasto