W nagrodę żywiecki Browar został wpisany do Złotej Księgi Państwowej Inspekcji Pracy oraz będzie promowany jako przykład do naśladowania przez innych pracodawców. To już druga nagroda PIP dla Browaru w Żywcu w tym roku. 20 października Państwowa Inspekcja Pracy przyznała Browarowi I miejsce w regionalnej edycji tego konkursu.
W browarze pracuje m.in. 16 rodzin, które już od czterech pokoleń związane są z warzeniem żywieckiego piwa. Najstarszy stażem pracownik ma 58 lat i pracuje w Browarze 44 lata, inny 62 letni pracownik przepracował tu 43 lata. Osób z ponad dwudziestoletnim stażem jest 172, a aż 36 pracowników spędziło w Browarze ponad 30 lat. W tym roku Browar w Żywcu miał 66 jubilatów, którzy świętowali staż pracy od 10 do 35 lat.
Za zarządzanie jakością, bezpieczeństwem żywienia i pracy browar otrzymał już m.in. Brązowy Medal Heinekena (pierwszy na świecie) i prestiżową nagrodę japońskiego instytutu JIPM.
Jak przygotować się do rozmowy o pracę?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?