3 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/96/b7/61d05edb06409_o_large.jpg)
fot. Conscious Design/unsplash.com
Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!
Smaki odporności
Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów wspomagających odporność, których nie brakuje zwłaszcza wśród przypraw. Na topie wciąż są kurkuma, imbir, papryczki chili i inne ostre dodatki, m.in. musztarda. Wzmacnianie układu immunologicznego to także owoce bogate w witaminę C, czyli głównie jagodowe i cytrusowe, a ponadto napoje fermentowane i wzbogacane probiotycznymi bakteriami. Wciąż w modzie są ponadto owocowe proszki dodawane m.in. do deserów i napojów, a ponadto roślinne wyciągi z ziół, w tym przeciwzapalny kannabidiol (CBD).