MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów...
fot. Dani Rendina/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Funkcjonalne desery i napoje

Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów i dekadenckich napojów. Owocowe smaki występują jednak w nietypowych połączeniach, często ze zdrowymi, egzotycznymi składnikami z całego świata. Obok cytrusów i jagód pojawiają się m.in. ocet jabłkowy, zielona herbata, kurkuma, imbir, żeń-szeń, matcha, kakao. Ponieważ napoje mają mieć tropikalne inklinacje i korzystny wpływ na zdrowie, zamiast tych z alkoholem coraz popularniejsze są drinki bez niego, czyli tzw. mocktaile, a także lemoniady, toniki i fermentowana herbata – kombucha.

Zobacz również

Życie nocne w Trójmieście – świat nocnych klubów Gdańska, Gdyni i Sopotu.

Życie nocne w Trójmieście – świat nocnych klubów Gdańska, Gdyni i Sopotu.

Kordian zagrał w Wyrzysku. Dał czadu i porwał publiczność

Kordian zagrał w Wyrzysku. Dał czadu i porwał publiczność

Polecamy

Pyszny makaron z cukinią i borowikami. Włoski kucharz zrobił go przez przypadek

Pyszny makaron z cukinią i borowikami. Włoski kucharz zrobił go przez przypadek

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków