Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
To dość oczywista pozycja w rankingu trendów. Pandemia...
fot. pixbay.com

Dieta klimatyczna, rolnictwo regeneratywne czy nostalgia food to nowe trendy w żywieniu 2022. Ma być zero waste

Opakowania zero waste i reuse

To dość oczywista pozycja w rankingu trendów. Pandemia przyczyniła się do ogromnego wzrostu w obszarze zamawiania posiłków na wynos, co stało się dużym wyzwaniem dla producentów opakowań. Ekoświadomi klienci chcą bowiem, żeby jedzenie zostało zapakowane zgodnie z ich przekonaniami.

Kluczem do sukcesu jest znalezienie idealnego rozwiązania. A spektrum możliwości jest szerokie. Od opakowań z materiałów wielokrotnego użytku czy nadającego się do recyklingu, przez materiały degradowalne i biodegradowalne po jadalne w przypadku posiłków na wynos.

Tanie i łatwe w produkcji opakowanie zero waste jest tym, czego będziemy poszukiwać.

Nie inaczej podejdziemy do edukacji społeczeństwa i nakłaniania do ponownego wykorzystywania opakowań. To obszar, w którym Too Good To Go ma spore zasługi - od dawna zachęca, aby przy odbiorze uratowanych posiłków wykorzystywać własną torbę czy box. To trend, który rozszerzy się na pozostałe gałęzie gospodarki.

Zobacz również

Zagajnik za płotem

Gdańsk: Wielkie ekrany dla kibiców

Polecamy

Tajemnice murów Zamku Grodziec. Co trzeba wiedzieć przed wycieczką?

Tajemnice murów Zamku Grodziec. Co trzeba wiedzieć przed wycieczką?

Klasyczny kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach. To danie nie ma sobie równych!

Klasyczny kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach. To danie nie ma sobie równych!

Przecieki na maturę z polskiego. W sieci ukazały się arkusze

Przecieki na maturę z polskiego. W sieci ukazały się arkusze