Działaj lokalnie na Żywiecczyźnie.
- W czerwcu zdobyliśmy szczyt Hali Rycerzowej. W szałasie bacy przy dźwiękach heligonki dzieciaki zapoznały się z rodzajami serów owczych, naczyniami do ich wykonania. Degustacja żentycy, bundzu, bryndzy i oscypka dla uczestników była zupełnie nowym doświadczeniem. Widoki piękny hal beskidzkich, pasących się na nich owiec przybliżyły nas do tradycji natury, dostarczyły okazji do rozładowania negatywnych emocji, co zaowocuje następnymi wyprawami oraz zachęcaniem innych do wędrówek po Beskidach - opowiada wychowawca POW w Żywcu, Alicja Tomala.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?