Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gilowice. Różnorodność regionalnej kuchni podczas konkursu kulinarnego „Bitwa Regionów”

Katarzyna Dębowska
Katarzyna Dębowska
Dobiegł końca wielki piknik kulinarny, organizowany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Współorganizatorami imprezy była Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego.

Prażuchy z łomastom, żętyca, łoskubki

Degustacja potraw wzbudziła wielkie emocje, wśród mieszkańców powiatu. Wyjątkowe potrawy regionalne, oparte na tradycyjnych recepturach, zaspokoiły gusta każdego smakosza. Każdy znalazł tutaj coś dla siebie. Królowały sery, ,wędliny, mięsa, ciasta, dżemy, tradycyjne nalewki. Imprezie towarzyszyły liczne stoiska społeczno-edukacyjne oraz występ lokalnej kapeli góralskiej. Nie zabrakło również zabaw dla najmłodszych.

od 7 lat
Wideo

Jak czytać kolory szlaków turystycznych?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zywiec.naszemiasto.pl Nasze Miasto