W Żywcu trwa organizowany po raz trzeci Jarmark Świętego Wita. To okazja, by kupić lub skosztować regionalnych produktów - nie tylko tych wyrabianych na z Żywiecczyźnie, ale również w innych częściach kraju.
Na żywieckim Rynku trwa znakomita zabawa, a na stoiskach prezentują się producenci i dystrybutorzy żywności tradycyjnej, ekologicznej i twórcy wyrobów regionalnych z Żywiecczyzny i i innych stron Polski. Są m.in. miody, wędliny, sery, wyroby z wiklina, rzeźby z drewna i wiele innych nietuzinkowych rzeczy.
Na scenie prezentują się ludowi wykonawcy - w sobotę można było zobaczyć znanego multiinstrumentalistę Jacentego Ignatowicza, zbójników beskidzkich z Wiesławem Wróblewskim na czele, którzy zachęcali m.in. do wspólnego łowienia ryb na scenie, a także kapelę ze Słowacji.
W niedzielę Jarmark Świętego Wita potrwa od 9.00 do 12.00.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?