Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Piłkarki AP Orlenu przegrały i spadły z podium. Pogrom Pogoni Dekpolu

NOWE
Piłkarki AP Orlenu przegrały i spadły z podium. Pogrom Pogoni Dekpolu

Świetna frekwencja na meczu Lecha. Lepszy w tym sezonie tylko Ruch

NOWE
Świetna frekwencja na meczu Lecha. Lepszy w tym sezonie tylko Ruch

Polecamy

Przegląd tygodnia od 21.04 w Żywcu

Przegląd tygodnia od 21.04 w Żywcu

Śląscy naukowcy zaangażowani w przeciwdziałanie zamachom terrorystycznym

Śląscy naukowcy zaangażowani w przeciwdziałanie zamachom terrorystycznym

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!