Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje w Ujsołach. Magda Gessler, Biała Choina i pan Sławek, który nie żałuje [ZDJĘCIA]

JAK
Biała Choina/Facebook
Są emocje. Zobaczymy co nam z tego wszystkiego wyjdzie - powiedział Dziennikowi Zachodniemu pan Sławek tuż przed emisją dzisiejszych Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler, które zawitały w progach prowadzonego przez niego wraz z żoną Zajazdu w Strażnicy w Ujsołach na Żywiecczyźnie. Po programie pan Sławek powiedział: - Odcinek podobał się. wszystko było tak jak w rzeczywistości. Nie żałujemy, że wzięliśmy udział w Kuchennych rewolucjach.

W trzecim odcinku 15 sezonu Kuchennych Rewolucji mogliśmy zobaczyć jak znana restauratorka Magda Gessler stara się postawić na nogi nieciekawie zaaranżowany i omijany przez turystów z daleka Zajazd w Strażnicy w Ujsołach. To niewielka, ale bardzo malownicza miejscowość w Beskidzie Żywieckim.

Swego czasu pan Sławek, przejeżdżając przez wieś, zobaczył ofertę wynajmu restauracji, zakochał się w tym miejscu i postanowił sprawić żonie niespodziankę – wynajął lokal. Miał nadzieję, że żona będzie zachwycona, że będą mogli robić coś wspólnie i na własny rachunek.

Jednak jego żona, pani Kasia, daleka była od zachwytu. W programie przyznała, że w przeciwieństwie do męża wcale nie lubiła gotować, a w pewnym momencie poczuła się opuszczona, że wszystko spoczywa na jej głowie - kuchnia, bar, do tego wychowywanie dziecka. Brak klientów i częste nieobecności pana Sławka, który znikał na całe dni pod pretekstem załatwienia czegoś, zostawiając żonę samą w restauracji, doprowadziły do sytuacji, że pani Kasia i pan Sławek zaczęli myśleć o rozwodzie.

Ostatnią deską ratunku dla ratowania nie tylko podupadającego biznesu, ale także związku okazały się Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler. Na początku znana restauratorka nie zostawiła na właścicielach i ich lokalu suchej nitki - ostrej krytyce poddała nie tylko to, jakie menu serwuje Zajazd w Strażnicy, ale także wystrój lokalu i kwestie czystości. Jednak dzięki poradom Magdy Gessler Zajazd w Strażnicy dość szybko zmienił się w restaurację Biała Choina ze smacznym menu opartym na swojskim, regionalnym jedzeniu.

- Nie żałujemy, że wzięliśmy udział w Kuchennych Rewolucjach. Program był kręcony na początku grudnia. Od tego czasu zauważamy, że częściej odwiedzają nas turyści ze Śląska i Małopolski, którzy dowiedzieli się o nas z internetu. Przy okazji Kuchennych Rewolucji rozreklamowana została także nasza mała miejscowość - stwierdził po emisji programu pan Sławek.

A jak Wam się podobało?

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zywiec.naszemiasto.pl Nasze Miasto