Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Włoski makaron, czyli pasta, to produkt powstający ze...
fot. beemde/pixabay.com

Makaron nie musi być tuczący. Wypróbuj jego różne rodzaje. Sprawdź, ile kalorii ma makaron ryżowy, sojowy, konjac, udon, chiński czy włoski

Makaron włoski

Włoski makaron, czyli pasta, to produkt powstający ze specjalnych gatunków pszenicy o wysokiej zawartości białka glutenowego, nazywanej pszenicą durum (twardą). Często określa się go także jako makaron z semoliny. Prawdziwy makaron tego typu nie zawiera innych dodatków oprócz wody. Jest dobrym źródłem białka, polecanym wszystkim osobom dobrze tolerującym gluten.

W 100 g: 350-370 kcal, 12-13 g białka, 1,5 g tłuszczu, 72-74 g węglowodanów, 3 g błonnika.

Zobacz również

„Kultowe” słupy oświetleniowe w Gorzowie pozostaną tylko przy Dworcowej

„Kultowe” słupy oświetleniowe w Gorzowie pozostaną tylko przy Dworcowej

Siatkarki Grot Budowlanych bez brązowego medalu Był doping kibiców ZDJĘCIA

Siatkarki Grot Budowlanych bez brązowego medalu Był doping kibiców ZDJĘCIA

Polecamy

Z warszawskiego Ratusza odchodził w cieniu skandalu. Teraz wygrał wybory w Raciborzu

Z warszawskiego Ratusza odchodził w cieniu skandalu. Teraz wygrał wybory w Raciborzu

Zmiany dla kierowców. Te przepisy mogą wejść w życie - będą nowe ograniczenia

Zmiany dla kierowców. Te przepisy mogą wejść w życie - będą nowe ograniczenia

Kładka pieszo-rowerowa i Muzeum Sztuki Nowoczesnej - tym żyje Warszawa

Kładka pieszo-rowerowa i Muzeum Sztuki Nowoczesnej - tym żyje Warszawa