Jak informuje rajczański GOK, można było posmakować i zakupić miody, wyroby z wosku pszczelego, matki pszczele oraz popróbować smacznych wyrobów i potraw regionalnych, czyli serów z Serowej Krainy z Rajczy, serów wyrabianych przez Olgę Zawadę z Rycerki Górnej, która również prowadziła pokaz przędzenia wełny na kołowrotku, prażuchów, grochówki, pierogów, placków ziemniaczanych, placuszków z blachy tzw. „Proźnioków”, kluseczek z bryndzą i skwarkami, domowego chleba, różnego rodzaju ciast domowego wypieku, soków z pokrzywy, z róży, syropów z mniszka lekarskiego, z kwiatów czarnego bzu, różnego rodzaju nalewek, dżemów i wiele innych lokalnych specjałów.
Imprezie towarzyszył Kiermasz Twórczości Ludowej, na scenie wystąpiła Kapela „Popynkane Kirpce,” na dzieci zaś czekało m.in. wesołe miasteczko.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?