MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Truskawki to sezonowy owoc, który kusi swoim smakiem i...
fot. ka_re/pixabay

Sprytne sposoby na wykorzystanie niepotrzebnych liści rzodkiewki, marchwi lub kalafiora. Nie wyrzucaj – zrób z nich pyszną sałatkę lub pesto

Liście i szypułki truskawek

Truskawki to sezonowy owoc, który kusi swoim smakiem i aromatem. Jednak większość ludzi wyrzuca szypułkę wraz z liśćmi. Te niepozorne listki to jednak bogactwo chlorofilu, który wspiera pracę układu pokarmowego, przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu, a także chroni komórki i tkanki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych. Szypułki z listkami, tak samo jak owoce, są źródłem witaminy C, która wspiera m.in. układ odpornościowy.

Jak wykorzystać liście tego owocu? Przede wszystkim warto od razu zjadać truskawki z szypułkami i liśćmi. Możesz także użyć ich jako dodatku do sałatki lub koktajlu.

Zobacz również

III liga: Pierwszy gol Nigeryjczyka dla Warty Sieradz, ale przegrana w Łowiczu

III liga: Pierwszy gol Nigeryjczyka dla Warty Sieradz, ale przegrana w Łowiczu

Noc Muzeów w „Szklanym Domu” i dworku Żeromskiego. Wielkie zainteresowanie [ZDJECIA]

NOWE
Noc Muzeów w „Szklanym Domu” i dworku Żeromskiego. Wielkie zainteresowanie [ZDJECIA]

Polecamy

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja