Cenne właściwości pszczelich wyrobów
W sobotę w Centrum Edukacji Ekologicznej „Arka” w Moszczanicy odbyła się konferencja pszczelarska „Tradycja i naturalna bioróżnorodność w pszczelarstwie – lokalne bezpieczeństwo żywnościowe” pod honorowym patronatem Andrzeja Kalaty Starosty Żywieckiego. Gośćmi konferencji byli : O.dr Stanisław Jaromi OFMConv, ks.prał.dr Józef Eugeniusz Marciniak, dr Jerzy Peszke,dr Katarzyna Bzdęga,dr hab. Alina Urbisz,dr hab. Łukasz Depa, Stanisław Kolbusz, mgr Halina Jurkowska,Janusz Kasztelewicz,Jan Borzęcki.
Podczas konferencji zaprezentowano liczne wykłady dotyczące roli propolisu w dzisiejszym świecie, metod gospodarowania glebą, zastosowania apiterapii w życiu codziennym. Omówiono również inwazyjne gatunki roślin w pszczelarstwie oraz metody gospodarowania glebą. Konferencji towarzyszył kiermasz wyrobów pszczelich oraz zdrowej żywności.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?