Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Kolejny rekord świata wisi w... Szanghaju? Duplantis największą gwiazdą DL

Kolejny rekord świata wisi w... Szanghaju? Duplantis największą gwiazdą DL

„Lepsze jutro” dla zduńskowolan. Program za miliony ZDJĘCIA

NOWE
„Lepsze jutro” dla zduńskowolan. Program za miliony ZDJĘCIA

Polecamy

Piekło na ziemi uczniów i nauczycieli. Zanim skorzystasz - opanuj emocje!

Piekło na ziemi uczniów i nauczycieli. Zanim skorzystasz - opanuj emocje!

Netflix wraca do Trójmiasta! Jest już nowy zwiastun filmu "Kolory zła: Czerwień"

O TYM SIĘ MÓWI
Netflix wraca do Trójmiasta! Jest już nowy zwiastun filmu "Kolory zła: Czerwień"

Nie ma zgody na sprzedaż domu Szczepanika w Tarnowie Stowarzyszeniu Siemacha

Nie ma zgody na sprzedaż domu Szczepanika w Tarnowie Stowarzyszeniu Siemacha